Daily Routine

12-01-2022

Stand-up

De dag begint voor de meeste Capi’s met een stand-up en een bak koffie. Een stand-up is een korte dagelijkse meeting van maximaal vijftien minuten waarin teamleden de mogelijkheid krijgen om elkaar korte vragen te stellen of om problemen aan te kaarten. Zoals: wat is de stand van zaken? Waar ga je vandaag mee aan de slag? Zijn er problemen waar je tegenaan loopt? Op deze manier weet iedereen waar ze aan toe zijn en kunnen ze de dag goed van start gaan.

Code, code, code

Na de stand-up is het tijd om de koffie om te zetten tot code. Onze Capi's schrijven hun code over het algemeen in JavaScript. Met het schrijven van code geven zij (veelal) de browser instructies over hoe de applicatie eruit moet zien, maar ook hoe de applicatie moet functioneren. Dit proces gaat niet zonder slag of stoot, maar dat maakt de beloning natuurlijk alleen maar groter als alles uiteindelijk gelukt is.

Work hard, play hard

De developers werken via SCRUM in sprints. Dat houdt in dat ze in één à twee weken een werkend deel van een applicatie moeten opleveren. Voor de sprint kan beginnen worden er meerdere meetings gehouden. Iedereen heeft zijn eigen rol binnen het team, maar ze helpen elkaar waar mogelijk. Als de sprint gepland is dan kan het programmeren beginnen. Ze beginnen met de eerste taak/story in de sprint. Omdat de klant de prioriteit van deze taken/story’s bepaalt, wordt er altijd aan het belangrijkste onderdeel gewerkt. Zo’n taak kan bijvoorbeeld zijn dat ze werken aan een productgalerij voor een website, een bestelpagina of het maken van nieuwe features.

Win or lose

Tussen al het coderen door wordt er ook tijd vrijgemaakt om een potje te darten, te pingpongen, te poolen of te tafelvoetballen. Een kleine pauze om even je gedachten op iets anders te zetten.

Lunchtime!

Rond een uur of twaalf is het tijd om te gaan lunchen. Dit doen ze altijd gezamenlijk aan de grote eettafel. Er staat een gezellig muziekje aan en de tafel is ruim gedekt met allemaal lekkers.

Side dishes

Naast de reguliere taken werken onze Capi’s ook nog aan state of the capi-art interne projecten. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren van onze high-tech pingpongtafel of het bouwen van een Discord Bot om je vakantie-uren in op te schrijven.

It’s a wrap

Het einde van de dag nadert en de taken worden afgerond of klaargezet voor de volgende dag. Na het schrijven van de code, wordt de code eerst gecontroleerd en getest door teamleden. Er wordt hierbij gekeken naar eventuele bugs en of de code goed werkt. Als de code wordt goedgekeurd en de klant akkoord gaat met de opgeleverde functionaliteit, dan is de taak afgerond.

Friday get together

Op vrijdag wordt de week afgesloten met een vrijmibo. Een gezellig samenkomen om de productieve week goed af te sluiten. Voldaan trekken de meeste Capi’s een biertje of een frisje open. Ze bespreken de week en spelen spelletjes. Op naar volgende week!