[capi]cast

De tech-podcast voor en door developers

[capi]cast is een Nederlandse tech-podcast gemaakt voor en door developers (en Jette). Koen en Jette bespreken iedere aflevering een tech gerelateerd onderwerp met interessante gasten. De onderwerpen variëren maar hebben altijd iets met tech, development of media te maken. Een leuk inkijkje in de tech wereld van Nederland en de onderwerpen waar we als developers vaak mee te maken hebben.

[capi]cast

[capi]cast is een Nederlandse tech-podcast gemaakt voor en door developers & Jette.

Koen en Jette bespreken iedere aflevering een tech gerelateerd onderwerp met interessante gasten.

De onderwerpen varieren maar hebben altijd iets met tech, development of media te maken. Een leuk inkijkje in de tech wereld van Nederland en de onderwerpen waar we als developers vaak mee te maken hebben.

Meer info

Luister meer afleveringen

Accessibility

Aflevering 8 is alweer de laatste aflevering van het eerste seizoen van de [capi]cast. Die moeten we natuurlijk afsluiten met een bijzonder onderwerp. Koen en Jette gaan het namelijk hebben over “Accessibility”, want alles moet voor iedereen toegankelijk zijn!

Developer Experience

In aflevering 7 gaan Koen en Jette het samen met Robert Kloosterhuis en Sander Harrewijnen hebben over “Developer Experience”. Beide heren zijn momenteel werkzaam bij ITQ en houden zich bezig met VMware Tanzu en developer practices. Zij zullen ons vanuit hun rol en ervaring meer over het onderwerp vertellen. Want wat houdt “Developer Experience” nou eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken.  Kortom, een mega interessant onderwerp waar veel over te vertellen valt!

Git Good

In aflevering 6 duiken Koen en Jette samen met onze eigen Capi, Andy Tang, in de wondere wereld van Git. Andy is dé Git Guru en daarom de aangewezen persoon voor dit onderwerp, want Andy kent geen Git, Git kent Andy. Ze gaan het o.a. hebben over de voor-en nadelen van Git, Gitmoji, GitHub en nog veel meer. Kortom, een leuke aflevering!

Crypto & NFTs

In aflevering 5 neemt Randy Daal van het bedrijf Kadena, ons mee in de wondere wereld van Crypto en NFTs. Iedereen heeft er weleens van gehoord, maar wat zijn block chains en miners nou eigenlijk, waar kun je crypto en NFTs voor gebruiken en wat zijn de risico’s? Dit en veel meer bespreken Koen en Jette samen met Randy in deze aflevering.

Large Scale GraphQL

Large Scale GraphQL. Wat is het en hoe implementeer je zoiets bij een grote organisatie? Daar gaan Koen en Jette het in deze aflevering uitgebreid over hebben met twee van onze eigen Capi’s. Zo vertellen Martin van Toorn en Jeroen Hammann vanuit hun ervaring bij de Albert Heijn, alles over dit onderwerp. We gaan het o.a. hebben over, waar GraphQL vandaan komt, het verschil tussen Rest en GraphQL, cashing en meer.

Nieuwe Media

Aflevering drie van de [capi]cast gaat over Nieuwe Media. Koen en Jette zitten samen aan tafel met Bas Hoedemakers en Sam Warnaars van Disney+. Beide heren hebben samengewerkt bij de NOS. In deze aflevering bespreken ze alles over de opkomst van nieuwe mediaplatformen uit die periode en praten ze onder andere over Virtual Reality en HoloLens.

Micro frontends

In de tweede aflevering gaan Koen en Jette het hebben over het onderwerp Micro frontends. Dit doen zij samen met Auke ten Hoopen en Ischa Mooren. De heren zijn beide werkzaam bij Ahold Delhaize en werken dagelijks met Micro frontends. Kortom, de ideale gasten voor dit onderwerp. Ze bespreken onder andere de voor- en nadelen, het proces om Micro frontends te implementeren en vertellen ze vanuit hun rol en ervaring hoe ze werken met Micro frontends.

JavaScript & Detachering

De [capi]cast is een feit. Koen en Jette trappen de eerste aflevering af met het onderwerp JavaScript en detachering. Dit doen zij niet alleen, maar samen met de twee oprichters van codecapi en echte JavaScript bazen Chris Koster en Rick Ekelschot. Ze helpen alle vooroordelen over detachering de wereld uit en geven ons een kijkje in de codecapi keuken. Daarnaast bespreken ze een zelfgemaakte game en sluiten ze de aflevering af met de “top”pick Solid JS.