DPG Media

Donald Duck cartoon creator

Donald Duck
cartoon creator
  • Deliverable

    Web app

  • Opdrachtgever

    DPG Media

  • Technologie

    React Query | Fabric JS

Nostalgie ten top

Vanuit codecapi heeft Wouter verschillende projecten gedaan bij DPG Media. Één van de projecten was het maken van een custom CMS voor het digitaliseren van de strips voor print. Omdat de ervaring van een strip niet één op één te vertalen is naar digitale vorm voor mobiel en tablet, is dit CMS ontwikkeld. In het CMS konden scans van de originele strips worden geüpload, waarna de losse panelen konden worden bijgesneden en bewerkt door de redactie.

Maatwerk CMS

Het CMS bestond uit meerdere delen. De originele scans van de strips worden geüpload waarna alle panelen werden herkend door middel van gebied herkenning met OpenCV.

Veel elementen van de strip, zoals een ballon of een boom vielen buiten de panelen. Ook afwijkende panelen, zoals die over meerdere pagina's, moesten eigenlijk altijd handmatig worden bijgewerkt. In het door Wouter ontwikkelde CMS konden deze aanpassingen door de redactie zelf gedaan worden in een online omgeving, die het beste te bestempelen is als een soort Photoshop Lightroom.

poster

uitdaging

Het project begon in coronatijd, wat de samenwerking niet ten goede kwam. Alles ging moeizaam, trager en de communicatie verliep niet optimaal. Toen hij weer mocht werken op het kantoor en samen met de redactie kon gaan zitten, ging de samenwerking direct een stuk beter.

Zo volgden de ontwikkelingen elkaar snel op. De redactie gaf constant input en feedback en Wouter kon uitleggen en direct laten zien hoe het CMS werkte. Dit zorgde uiteindelijk voor een hele goede samenwerking en goede wisselwerking.

poster
Wouter is een geweldig persoon om mee samen te werken. Hij luistert goed naar de wensen van de gebruiker, denkt goed mee in oplossingen en past deze feilloos toe, is een echte teamplayer en kan lastige technische problemen goed vertalen naar begrijpelijke taal.

Ellen Hagenaars

Art Director Disney @ DPG Media

poster

Duck Squad

Binnen DPG Media werkte Wouter in de Duck Squad. Deze was verdeeld in twee teams. Een app team voor iOS en Android en het backend team. Wouter zat in het backend team.

“Ik werkte ook veel samen met mensen van de redactie. We maakte veel flauwe grapjes en het was de hele dag lachen, gieren, brullen. Zo heb ik ook veel met Ellen, de artdirector gewerkt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad daar. Daarnaast leek de gehele afdeling op een grote speeltuin. Er stonden overal knuffels en levensgrote kartonnen poppen en zelfs het behang was van Donald Duck”. – Wouter

Fun fact

Het duurt gemiddeld een half jaar om één Donald Duck te tekenen. Om deze reden kopen landen binnen Europa elkaars strips. Zo koopt Nederland bijvoorbeeld de tekeningen van de Deense of Duitse Donald Duck. Aan de code achterop de strip is te lezen waar de strip vandaan komt.

poster

Hogere wiskunde

Om een webomgeving aan te bieden met de functionaliteiten als in Photoshop/Lightroom heeft Wouter de Canvas API gebruikt. Daarnaast gebruikte hij
Library Fabric.js, dat is een wrapper om Canvas.

“Voor het eerst in mijn codeer carrière moest ik wiskunde toepassen om punten te berekenen, zodat je deze kon slepen naar de goede vormen. Helaas kon ik dit niet zelf haha en ik heb toen een paar maten van de middelbare school gevraagd om mij te helpen. Die konden mij precies vertellen hoe ik dit moest doen. De implementatie was verder heel simpel. Dit was superleuk om te doen”. – Wouter

Resultaat

De redactie was gewend om met Photoshop/Lightroom te werken. Hierdoor was het een verademing om in een webomgeving op dezelfde manier te kunnen werken. Zo was er de wens vanuit de redactie aan Wouter om ook alle toetsencombinaties toe te voegen. Dit heeft enorm geholpen om die ervaring te kunnen bieden. Na het toevoegen van de wensen van de redactie ging de productiviteit omhoog.

Mini project

De hoofdredactrice van DPG Media was 40 jaar in dienst toen ze met pensioen ging. Het laatste wat ze mee mocht maken was de lancering van de app. Om dat voor haar extra feestelijk te maken had Wouter een leuke bijdrage bedacht.

“Ik heb voor haar een grote lanceer animatie gemaakt. Zij kon hiermee op een grote, rode knop drukken waarop staat "lanceer de app". Wanneer ze daarop drukte steeg er een raket de lucht in. Ik vond dit superleuk om te doen en je zag ook het enthousiasme van hoe dat werd ontvangen”. – Wouter

poster
Het project was echt heel erg leuk. Ik heb nog steeds last van m’n kaken van de kauwgomballen challenge ;)

Wouter Ronteltap

JavaScript developer @ codecapi

Benieuwd naar meer? check ook deze cases

Get in touch

Klinkt goed hè? laten we het over jouw project hebben!

Laat een berichtje achter via het formulier, of neem direct contact op