Kadena

Blockchain bazen

Blockchain bazen
  • Deliverable

    Valorisatieproject

  • Opdrachtgever

    Kadena

  • Technologie

    Pact

Kadena's X Team

November 2022 begon Andy aan zijn opdracht bij Kadena via codecapi, een reis vol innovatie en technologische doorbraken. Als Lead van het innovatieteam, onderdeel van het grotere Developer Experience team - liefkozend 'The X Team' genoemd - heeft Andy een cruciale rol gespeeld in het vormgeven van Kadena's toekomst.

De geboorte van innovatie

"Toen ik bij Kadena kwam, was het leren van Pact, Kadena’s eigen programmeertaal, mijn eerste stap. "Vanuit daar heb ik mij volledig op innovatie gestort en zo is ons team ontstaan," vertelt Andy.

Het innovatieteam, dat begon toen Andy aan boord kwam, richt zich op het integreren van wereldwijde technologieën in de blockchain, met als doel de ervaring voor ontwikkelaars en eindgebruikers te verbeteren.

Proof of concepts

Het innovatieteam van Kadena is een broedplaats voor 'proof of concepts' - experimentele ideeën die de grenzen van blockchain-technologie verleggen. "We zijn constant bezig met het bedenken van manieren om technologie te gebruiken voor een veiligere en gebruiksvriendelijkere ervaring," legt Andy uit. Deze concepten zijn essentieel om de adaptatie en gebruikerservaring van Kadena’s technieken te ondersteunen.

Balanceren tussen leren en innoveren

Een van de grootste uitdagingen voor Andy en zijn team is het prioriteren van ideeën. "Elk idee heeft potentieel, maar we moeten kiezen wat we eerst aanpakken," zegt Andy. Daarnaast is het leren van Pact, een uitdaging voor nieuwe ontwikkelaars. Andy benadrukt het belang van het geven van ruimte aan zijn team om te leren en te groeien.

Top-notch technologieën

Andy's enthousiasme voor nieuwe blockchain technologieën bij Kadena is aanstekelijk. "De vrijheid en het vertrouwen die ik krijg, stellen me in staat om grenzen te verleggen. We werken met top-notch technologieën en bedenken use cases die de web3-wereld nog niet heeft gezien," deelt hij. Hij benadrukt ook het belang van datamanagement en de uitdagingen van het werken met blockchain, waarbij veiligheid en GDPR-compliance vooropstaan.

poster

Een kijkje in de toekomst

Ondanks, of beter nog: dankzij, de vele uitdagingen, kijkt Andy vol vertrouwen naar de toekomst. "We zijn nu bezig met het vereenvoudigen van onze meerdere chains voor developers, zonder de complexiteit," zegt hij. Zo werkt het innovatie team aan een development omgeving voor developers die net beginnen bij Kadena, zodat het voor hen makkelijk is om op te starten en ingewerkt te worden. “Die is nu al deels live en dit noemen we DevNet. Dat concept bestond al, maar dat we het nu ook op een toegankelijke manier gaan aanbieden voor eindgebruikers is nieuw”.

Terwijl het team groeit, blijven ze experimenteren en leren, altijd met het oog op het verbeteren van de blockchain-ervaring voor iedereen. Andy's reis bij Kadena is een verhaal van constante groei, innovatie en het streven naar uitmuntendheid. Met zijn leiderschap en het talent van zijn team, blijft Kadena de grenzen van blockchain-technologie verleggen, klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

I reached out to [code]capi seeking a developer capable of bringing fresh perspectives to the Kadena Blockchain. Andy's arrival marked a significant turning point. Andy's contribution has been invaluable, surpassing what I had originally envisioned. His unique, groundbreaking concepts for our Blockchain are a testament to his exceptional out-of-the-box thinking.

Randy Daal

Chief Experience Officer @ Kadena

Benieuwd naar meer? check ook deze cases